7/12/2013

kendime not

sinirlenmen hiçbir şeyi değiştirmiyor.

karşındaki seni anlamadıkça istediğin kadar sinirlen, üzül, moralini boz, ağla, sızla, hiçbir şey değişmiyor.
"aslında istediğim çok bir şey değil" diyorsun kendi kendine ama nafile. istediğin anlaşılmak ki bu da az bir şey değil tatlım. anlaşılmadığın sürece kaybeden sensin. anlaşılmadığın sürece yalnız kalan, kenara itilen, umursanmayan yine sensin.

kitabın en yıpranmış sayfasındaki en silik karakter olarak göze çarpmaya mahkumsun.

malesef bunlar gerçekler ve bunları kendine sıklıkla hatırlatmalısın.

seni rahatsız eden bir konuyu paylaştığında gösterdiği o umursamazlığı alıp götüne sokmak istiyorsun ama yapamayacağını ikimizde biliyoruz. aslında senin umursadığın kadar o umursamıyor. aranızdaki fark bu kadar büyük ama sen görmemekte ısrar ediyorsun.

hep şarkılardaki gibi mutlu, birbirine aşık, birbirinin üstüne titreyen kişiler olmanızı hayal ediyordun ama onlar da yalan. yok öyle şey senin için. onları hep başkaları yaşar ve sen elindekiyle avunup, avunmayı da geçtim, elindekini baş tacı edip mutluluğun zirvesine çıkmaya çalışırsın. her seferinde düşüşün de bir o kadar hazin olur ama bir vasat güzel sözle apar topar olduğun yerden kalkar ve yine onu başının üstüne koyar, yola devam edersin. sen bu kadar da zavallısın.

seni hak eden biriyle olamayacaksın. o kadar şanslı da değilsin. seni gerçekten seven, sana saygı duyan, seni el üstünde tutan, herkesin içindeyken bile senin gözünün içinden gözlerini ayırmayan biri asla karşına bir sandalye çekip seninle bir bardak çay bile içmeyecek. hep içerleyeceksin bu yüzden kendi kendine.

zamanla kendini sevmemeye başlayacak, hatayı tamamen kendinde bulacaksın. bu noktaya geldiğinde zaten aşktan meşkten hevesin geçmiş, insan sevgin sıfırlanmış olacak. seni buraya getirenlere lanet edeceksin. baş tacı ettiklerine her gün ah edeceksin ama iş işten geçmiş olacak. onlar çoktan başkalarını, hak etmeyenleri baş tacı etmiş olacaklar. onların üstüne titriyor, onları el üstünde tutuyor, onların gözlerinden gözlerini ayırmıyor olacaklar.

sen yine kaybedeceksin.

hak ettiğini bu dünyada bulamayan tek sen değilsin, bunu unutma. ben seni çok seviyorum, bunu da hatırla.